Genomineerden en Winnaars 2022

Op 8 juni 2022 werden de Cross Media Awards uitreikt in de Kromhouthal Amsterdam. De Cross Media Awards Jury onder voorzitterschap van John Olivieira kende de meeste prijzen toe aan DPG Mediadentsu en Wavemaker.

DPG Media won drie awards: Cross Media Exploitant, Cross Media Merk (Donald Duck) en Zilveren Cross Media Case (Sterke Schakels).

Dentsu won er twee: Cross Media Bureau, Ruud de Langen werd Cross Media Man.

Wavemaker won ook twee awards: Cross Media Innovatie en de Gouden Cross Media Case.

Cross Media Man 2022 | Ruud de Langen

Ruud de Langen – Chief Growth Officer bij dentsu Benelux – is Cross Media Man van het Jaar 2022. Hij kreeg zijn prijs tijdens Cross Media Diner & Awards op 8 juni in de Kromhouthal Amsterdam uit handen van zijn voorganger, Cross Media Vrouw 2021, Brenda Smith, Director Marketing & Customer Experience bij A.S. Watson.

De Jury: Na zijn uitstap naar exploitantzijde keerde Ruud de Langen bij dentsu terug in de mediabureauwereld. En hij deed dat met verve. Ruud is een man met een crossmediale visie en laat dat bij dentsu heel duidelijk zien, hij drukte vrijwel meteen zijn stempel. Ruud is iemand die klanten uitdaagt om vastgeroeste paden te verlaten en crossmedialiteit te verkennen waarmee grote successen worden geboekt. Tot slot nog deze opmerking van één van de juryleden: Het is fantastisch om met Ruud samen te werken. Hij is van een ander bedrijf maar het is net of hij een directe collega is.

Hier lees je het winnende case-interview met Ruud de Langen

Hier staan de genomineerden voor Cross Media Persoon 2022

Cross Media Exploitant 2022 | DPG Media

De Jury: DPG Media is een grote speler in de Benelux die in een veld met global players durft op te staan om de journalistiek en het uitgeversbedrijf te beschermen. Daarmee loopt DPG Media voorop. De omvang weerhoudt DPG Media er niet van om adverteerders heel goed en op maat te bedienen. Bureaus kunnen content van klanten optimaal crossmediaal distribueren met indrukwekkende groei tot gevolg. Deze innovatieve gigant is Cross Media Exploitant van het Jaar.

Lees hiet het winnende case-interview met met Kees Wilbrink, directeur Partnerships bij DPG Media

Hier staan alle nominaties voor Cross Media Exploitant 2022

Cross Media Bureau 2022 | dentsu

De Jury: Dentsu onderscheidt zich door samenwerking. Niet alleen met klanten en exploitanten maar ook met concurrerende bureaus, waardoor er minder focus komt op het afpakken van klanten. In 2021 heeft dentsu grote stappen gezet, mede door de komst van Ruud de Langen. Het team is super. Dentsu durft risico’s te nemen en tikt crossmediaal alle boxen aan.

Lees hier het winnende case-interview met Michael Willems, Director of Strategy en Planning Benelux van dentsu

Hier staan alle nominaties voor Cross Media Bureau 2022

Cross Media Adverteerder 2022 | De Vegetarische Slager | voorgedragen door Mindshare

De Jury: De Vegetarische Slager is overal! Alle denkbare kanalen worden ingezet voor het hacken van vleestradities die dichtbij de belevingswereld van de consument staan. Nadrukkelijk ook in-store. Goed, creatief gedaan. In 2021 werd de eerste video-campagne gelanceerd. Een relevant en sympathiek merk dat hoge ogen gooit met free publicity. Misschien niet onverwacht maar wel heel knap. Alles klopt, wat een heerlijk merk. Sacrifice Nothing!

Lees hier het winnende case-interview met Alexandra Knoef, Country Business Lead bij De Vegetarische Slager

Hier staan alle nominaties voor Cross Media Adverteerder 2022

Cross Media Merk 2022 | Donald Duck

De Jury: Donald Duck bestaat al generaties lang. In 2021 werd het hoogtijd om hard in te zetten op digitaal. De stap was groot en de stap was ook succesvol. Donald Duck luistert heel goed naar de doelgroep en speelt vervolgens perfect op de bevindingen in, wat tot geweldige resultaten leidt. Dat maakt Donald Duck tot Cross Media Merk van het jaar!

Hier staan alle nominaties voor Cross Media Merk 2022

Cross Media Innovatie 2022 | Wavemaker | Awareness Impact Tool

De Jury: Ondanks dat bijna 70 procent van de totale mediabudgetten in Nederland naar video gaat, was tot voor kort geen enkel bureau of adverteerder in staat om alle verschillende video-vormen like for like met elkaar te vergelijken. Laat staan cross mediaal te plannen en optimaliseren. Wavemaker Amsterdam bouwde er een tool voor. Een belangwekkende innovatie die nu internationaal wordt uitgerold. Goed gedaan. Wat een winnaar!

Hier staan alle nominaties voor Cross Media Innovatie 2022

Cross Media Event 2022 | KNVB | UEFA Futsal EURO 2022

De Jury: De uitdagingen die bij dit event moesten worden overwonnen, waren ronduit groot: een sport die niet overdreven populair is, een moeilijk te bereiken en activeren doelgroep, gedwongen aanpassingen door covid. We hebben grote waardering voor hoe deze case is aangepakt en de samenwerking met andere partijen is georganiseerd. Er is hier een nieuw publiek bereikt en betrokken. De cijfers zijn goed – hier is echt iets moois neergezet

Lees hier het winnende case-interview met Manon Albers, Marketing & Communications Manager UEFA Futsal EURO 2022

Hier staan de nominaties voor Cross Media Event 2022

wwwcrossmediaawards.nl

GOUD | Cross Media Case 2022 | Wavemaker | Netflix Squid Game Red Light, Green Light

De Jury: Dit is een prachtige case. Strategisch goed gedaan. Fijne, creatieve oplossingen gevonden, crossmediaal alles afgetikt. Wavemaker vindt dat je dat van het grootste Media & Content Bureau van Nederland mag verwachten en dat maken ze ook waar. Zonder een euro uit te geven aan paid media werd Squid Game in Nederland de grootste hitserie die Netflix ooit heeft gehad. Wat een resultaat!

Hier staan de nominaties voor Cross Media Case 2022

ZILVER | Born05 | SIRE – 1 op de 13 kinderen in ons land leeft in armoede. Laten we het dáár eens over hebben

De Jury: Wat een fijne case! Echt crossmediaal, mooie content, goed onderwerp. Perfect ingezet op samenwerking binnen het professionele werkveld. De campagne was vooral succesvol op radio, in online, print en out of home-media. Goed gedaan!

Lees hier het winnende case-interview met Dennis van Vugt, Managing Director van Born05

Hier staan de nominaties voor Cross Media Case 2022

ZILVER | Digital Enterprises | Albert Heijn – Voetbalpassie

De Jury: Een prachtige case waarbij een flink aantal gerenommeerde spelers tot samenwerking kwamen: Albert Heijn, Voetbal International, TBWA\Neboko, dentsu en Digital Enterprises. Binnen het contentpartnership met VI is optimaal gebruikgemaakt van alle verschijningsvormen van het mediamerk. 

Lees hier het winnende case-interview met Marcel Blijlevens, Manager Brand Partnerships bij Next Day Media

Hier staan de nominaties voor Cross Media Case 2022

ZILVER | DPG Media | Rabobank – De kracht van sterke schakels

De Jury: Een prachtige case waarbij een flink aantal gerenommeerde spelers tot samenwerking kwamen: Albert Heijn, Voetbal International, TBWA\Neboko, dentsu en Digital Enterprises. Binnen het contentpartnership met VI is optimaal gebruikgemaakt van alle verschijningsvormen van het mediamerk. 

Lees hier het winnende case-interview met Thijs van der Zande van DPG Media over zijn inzending

Hier staan de nominaties voor Cross Media Case 2022

Sponsors

Cross Media Awards 2023 wordt gesponsord door: